ByK - Early Summer Collection - Swatches

Så er jeg klar med mine første ByK swatches. Det er første gang jeg prøver dette danske mærke, så jeg har været spændt på at se om det var noget for mig. Det er måske også meget passende at det er min første gang, når de nu har skiftet flasken ud så den er blevet højere, tyndere – og indeholder mindre lak.

Til dem der ikke ved det er ByK et dansk mærke, der både er 5-free, vegansk, cruelty-free og som det nyeste, allergi-certificeret. Det var noget af en omgang, men så er der vidst heller ikke noget at komme efter!

Jeg ved ikke så meget om kollektionen, men jeg har læst mig frem til, at den skulle være inspireret af 70’erne og at navnene til lakkerne stammer fra flyverdenen – det er måske meget rart at vide, da jeg ved første indtryk slet ikke forstod, hvorfor lakkerne havde fået lidt mærkelige navne. Nu giver det god mening.

Den første lak i kollektionen hedder Freezing Fog og er en off-white perlemorslak. Farven synes jeg rigtig godt om, da den ikke er 100% hvid og minder mig rigtig meget om de perlehalskæder ens bedstemødre gik med. Til gengæld er jeg ikke så vild med det finish lakken får – den trækker streger! På afstand synes jeg lakken var fin, men personligt holder jeg mig oftest væk fra den her slags lakker – for at opnå en heldækkende effekt brugte jeg 3 lag.

ByK - Freezing Fog

Jeg prøvede at se om jeg kunne få lakken til at fungere for mig ved at toppe den med lidt flakies og en mat top coat – resultatet synes jeg er super fint! Freezing Fog er faktisk ret flot i mat udgave!


Den næste lak hedder Happy Landings og er en rosa perlemorslak. Lige ved denne lak forstod jeg ikke helt navnet, indtil jeg fandt ud af at alle navne var inspireret af flyverden. Jeg synes virkelig at farven er smuk – Men det at den trækker streger bliver igen et ’turn off’ for mig. Jeg tror, at det er en meget individuel sag, om man er til den slags lakker eller ej. Den gode nyhed er dog, at den kun skulle have 2 lag for at dække.

ByK - Happy Landings

Igen prøvede jeg med flakies og mat top coat, og resultatet blev ikke helt skidt, selvom det virkede bedre ved Freezing Fog.Og nu til den sidste lak, og min yndlings i kollektionen - Oy-Mak. Denne lak var super lækker og var en dejlig overraskelse efter de to andre lakker. Det er en koralrød neglelak, der næsten har noget neon over sig. Hvis man virkelig har travlt, kan man sagtens nøjes med et lag, men ellers vil jeg anbefale to! Den var simpelthen så lækker at arbejde med! Intet at komme efter her!

Oy-Mak - Naturligt Lys

ByK - Oy-Mak - Sollys


Og nu til min endelige bedømmelse. Jeg er lidt splittet lige ved denne kollektion. Jeg synes at de er veludførte når man tænker på det tema lakkerne har. Jeg er dog bare ikke vild med lakker der trækker streger. Generelt undgår jeg helst den slags lakker, da jeg ved at de kræver meget arbejde. Derfor er min favorit i kollektionen også Oy-Mak. 

Lakkerne kan købes på ByKs officielle hjemmeside til 100 kr. Jeg synes, at det er dyrt, når man tænker på, at de kun indeholder 7 ml – på den anden side, kan jeg godt forstå det, når man tænker på alle de certifikater lakkerne har.

Hvad synes I om ByKs nye kollektion? Og synes I, at lakkerne er pengene værd?


//Milena

Jeg har ikke fået tilsendt lakkerne af ByK, så jeg modtager hverken gratis lakker, penge eller berømmelse for at bedømme disse lakker. 

No comments